top of page

brewmaster

 

JAROSLAV KOŠŤÁK

 

Jaroslav Košťák is our head brewmaster with a lot of experiences from both large and small breweries, such as Pilsner Urquell, Svijany, Kounice. The Czech Lion beer is his original recipe. As much as occasional special beers on tap.

Cheers!

Podpis.png

CZECH LION 11

 

FILTERED LAGER

 

Bottom fermented unpasteurized Pilsner type beer with specific rich aroma of hops. For brewing we use Pilsner and Munich caramel malt, Saaz and Premiant hops from Žatec, Budweiser yeast and water. Our 11° is being matured for a whole month in a lager tank. Thanks to the filtration process the beer gets its specific sparkling gold color.

1.png
CZECH LION 11 FILTR

CZECH LION 13

 

SEMIDARK SPECIAL

 

Bottom fermented Semi-dark Special 13 of an amber color with the taste of malt and caramel is being brewed from Pilsner, Munich caramel and wheat Chocolate malt. Added hops are Žatecký poloraný červeňák and Premiant - this combination of hops gives harmoniously balanced taste
to the beer. Our special is being matured for up to two months
in the low temperature lager tanks.

3.png
CZECH LION DARK
4.png
Blesk-2.png

SPECIAL BEER
ON TAP!

 

NEWLY BREWED

 

We brew special beers for you almost every month. These beers might also be top fermented. Every special beer is an original and its name is composed of an animal and specific characteristics of the beer.


For more info about current special beer here

SPECIAL

PROCES VAŘENÍ PIVA

 

proces-2_2.png
proces-1_2.png

PIVOVAR NÁRODNÍ

 

Pivovar jsme otevřeli v roce 2015 v areálu Voršilského kláštera ze 17. stol. na Národní třídě v centru Prahy. V jídelním lístku v podobě Pivovin najdete klasiku, ale třeba i telecí kolínko nebo grilované steaky podávané na předehřátých kamenných deskách.

 

Uvnitř, kromě výčepu a krásných repasovaných původních varen, dominuje i velký otevřený gril, na kterém se před očima hostů připravují různé dobroty. Za zmínku určitě stojí letní pivní zahrada. Posezení v klidné zahradě si můžete zpříjemnit třeba opékáním špekáčků nad otevřeným ohněm, což je v centru Prahy relativně rarita.

bottom of page