top of page

sládek

 

JAROSLAV KOŠŤÁK

 

39 letý sympaťák, který se ve svém oboru opravdu vyzná.
Po zakončení Střední průmyslové školy potravinářské technologie, obor sládek, získával zkušenosti v mnoha pivovarech. Za zmínku určitě stojí Plzeňský Prazdroj, Svijany, z menších Kounice nebo Průhonice.

 

Na zdraví!

Podpis.png

CZECH LION 11

 

SVĚTLÝ LEŽÁK

 

Spodně kvašené nepasterizované pivo plzeňského typu s hustou bílou pěnou a bohatou vůní chmelu. 
Na výrobu naší jedenáctky používáme plzeňský a karamelový slad, žatecký chmel Saaz a Premiant, 
kvasnice z Českých Budějovic
a samozřejmě vodu.
Pivo necháváme zrát čtyři až šest týdnů. 
Závěrečnou filtrací pivo získává krásnou jiskrně zlatavou barvu. 

1.png
CZECH LION 11 FILTR

CZECH LION 13

 

POLOTMAVÝ NEFILTR

 

Silné pivo jantarové barvy, spodně kvašené s vyšší plností, sladovou až mírně karamelovou chutí a střední vyrovnanou hořkostí. Třináctku vaříme

z plzeňského, mnichovského karamelového a pšeničného čokoládového sladu. 
Harmonickou chuť piva podtrhává aromatický žatecký poloraný červeňák  v kombinaci s drsnějším Premiantem. 
Pivo zraje až 2 měsíce
v ležáckém tanku.

3.png
CZECH LION DARK
4.png
Blesk-2.png

SPECIÁL NA ČEPU!

 

MÁME NOVĚ UVAŘENO

 

Skoro každý měsíc uvaříme nějaký speciál. Díky CK tankům vaříme i svrchně kvašená piva.

Ochutnat tak můžete IPY a ALY.

Každý speciál je jiný a nese jméno podle zvířat a své charakteristiky.

 

Jaký jste si oblíbili Vy?

Aledorado, Wheat Bear nebo Smoky Dear? :-) 
 

SPECIAL

PROCES VAŘENÍ PIVA

 

proces-2_2.png
proces-1_2.png

PIVOVAR NÁRODNÍ

 

Pivovar jsme otevřeli v roce 2015 v areálu Voršilského kláštera ze 17. stol. na Národní třídě v centru Prahy. V jídelním lístku v podobě Pivovin najdete klasiku, ale třeba i telecí kolínko nebo grilované steaky podávané na předehřátých kamenných deskách.

 

Uvnitř, kromě výčepu a krásných repasovaných původních varen, dominuje i velký otevřený gril, na kterém se před očima hostů připravují různé dobroty. Za zmínku určitě stojí letní pivní zahrada. Posezení v klidné zahradě si můžete zpříjemnit třeba opékáním špekáčků nad otevřeným ohněm, což je v centru Prahy relativně rarita.

bottom of page